Ποια είμαι

Θα απαντούσα : «Ένας ολόκληρος Kosmos ευαισθησίας, δύναμης και δημιουργίας, ο οποίος αισθάνεται και συνθέτει τη μαγεία της ζωής μέσα από τη συγγραφή (αυτό-έκδοση), τα σπίτια (εσωτερική διακόσμηση) και τα λουλούδια (art de la table). 

Ο Kosmos  μου ρέει, κινείται, αλλάζει, εξελίσσεται, εκφράζοντας την ολότητα της ύπαρξής μου. Ενώνοντας  το γήινο με τον πνευματικό μου εαυτό, τη θηλυκή με την αρσενική μου φύση, την καρδιά με το νου.

Είναι ένας Kosmos  που ζωντανεύει τις αισθήσεις, που εκδηλώνεται μέσα από εικόνες,  μορφές, χρώματα, συναισθήματα, μηνύματα και σκέψεις, αποτυπώνοντας  την ψυχή του καλλιτέχνη που είμαι. Μια ψυχή που, ακόμα περισσότερο, γίνεται δημιουργός της ζωής της, όπου κάθε εμπειρία μέσω της αυτογνωσίας,  λειαίνεται, σμιλεύεται, μεταμορφώνεται και μετουσιώνεται σε αγάπη, πληρότητα, ηρεμία και ευτυχία.  

Ο σκοπός της σελίδας μου είναι να αποτελέσει μια πηγή ομορφιάς, χαράς και αισιοδοξίας όπου ο Kosmos μου συναντά και εμπνέει τον Kosmo σας.  

Καλώς ήρθατε.

Στην ερώτηση «ποια είσαι»;

Συγγραφή

Η συγγραφή έγινε η έκφραση, με την πιο ταιριαστή μορφή, του καλλιτέχνη που ήταν και είναι μέσα μου, πηγαίνοντας σε επίπεδα πολύ πιο βαθιά, από ό,τι η έκφρασή μου μέσα από τη διακόσμηση και τα λουλούδια.

Το βίωμα της προσωπικής ανάπτυξης και της ισχυρής ενότητας με τον ανώτερο θεϊκό μου εαυτό, εκφράστηκαν μέσα από τη συγγραφή, μπορώντας να υλοποιήσω το όραμά μου για έναν καλύτερο κόσμο με νέες αξίες και ιδανικά. Καθώς πιστεύω πως μόνο μέσα από το άνοιγμα της συνειδητότητας  και το βίωμα της αγάπης μπορούμε να μιλάμε για την εξέλιξη και ακόμα περισσότερο για την ανέλιξη του ανθρώπινου είδους ως πυρήνα της κοινωνίας.

Η συγγραφή βιβλίων αυτοβοήθειας, έγινε ο τρόπος μου για να μεταφέρω σε ένα ευρύ και παγκόσμιο κοινό την έννοια της ευτυχίας, μέσα από την αυτογνωσία και την αγάπη του εαυτού, παρουσιάζοντας με ένα τρόπο ολοκληρωτικό, κατανοητό και πρακτικό, το μεγαλείο της ύπαρξης του ανθρώπου, τη δύναμη να ορίζει τη ζωή του και να δημιουργεί την πραγματικότητα του.

Όντας ακόμα κοριτσάκι, το αγαπημένο της παιχνίδι ήταν να πηγαίνει με τον μπαμπά της βόλτα τις Κυριακές και να βλέπει ωραία σπίτια. Μέσα από τα παιδικά της μάτια παρατηρούσε τα σχήματά τους, τις γραμμές τους, τα χρώματά τους. Η ευαισθησία της ήταν τόσο μεγάλη που ένιωθε μέσα της την ίδια τους την αναπνοή, αφουγκραζόταν τους ήχους τους και καταλάβαινε αν ένα σπίτι ήταν ευτυχισμένο ή όχι. Ακόμα δεν είχε συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλη σημασία θα είχαν τα σπίτια στη ζωή της και πόσο θα τη βοηθούσαν να εκφράσει όλη της τη φαντασία. Αργότερα και για αρκετά χρόνια, τα σπίτια θα ήταν ένα μέσο για να δημιουργεί χαρά, για εκείνη και τους ανθρώπους γύρω της. Με την ωριμότητά της θα αναγνώριζε, μέσα σε αυτά, την έκφραση της προσωπικότητας των άλλων, αλλά και της ίδιας. «Διάβαζε» μέσα στα χρώματά τους, στα σχήματά τους, στις μυρωδιές τους, στο μέρος που είχαν κτιστεί, το χαρακτήρα των ανθρώπων που τα κατοικούσαν, τις ανάγκες και τον τρόπο ζωής τους. Τα σπίτια θα αποτελούσαν για εκείνη το μέσο για να ψυχολογήσει τη δημιουργικότητά τους, την κοινωνικότητά τους, την ανάγκη τους για θαλπωρή, για μοίρασμα, για αγάπη. Όσο για την ίδια, τα σπίτια θα εξέφραζαν την ανάγκη της για σταθερότητα και ασφάλεια στη ζωή της. Θα ήταν οι ρίζες της που θα τη συνέδεαν με τη γη. Θα αποτελούσαν το υλικό κομμάτι στη ζωή της, συνδεδεμένο με το ίδιο της το σώμα.

Διακόσμηση

Art de la table 

Στα λουλούδια θα έβλεπε την ίδια της την καρδιά, την έκφραση των συναισθημάτων της. Μέσα από τα λουλούδια θα μιλούσε η ψυχή της. Αργότερα, περιγράφοντάς τα, θα έλεγε γι’ αυτά: «Λουλούδια, χρώματα, εικόνες στη διάρκεια του χρόνου, πηγή έμπνευσης για την πιο απλή ψυχή, για τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες. Και τι δεν λένε τα λουλούδια: συνοδεύουν ό,τι αισθανόμαστε, τις σκέψεις, τη ζωή μας. Με λουλούδια λέμε σ’ αγαπώ, σ’ ευχαριστώ, καλώς ήρθες στη ζωή, καλό ταξίδι. Πόσες ευαισθησίες δεν εκφράζονται μέσα από αυτά τα πέταλα, ελευθερώνοντας στο άνοιγμά τους αρώματα, έννοιες, συναισθήματα… Εκφράσεις αγάπης, χαράς, ομορφιάς, ευτυχίας, μιλούν κατευθείαν στην καρδιά, εκεί που λόγια δεν χωρούν – ίσως αυτό τα κάνει και τόσο μοναδικά. Τα λουλούδια με συνόδευσαν, με συνοδεύουν και θα συνοδεύουν πάντα τον καλλιτέχνη που είναι μέσα μου και την ανάγκη μου για δημιουργία».