Τι μπορώ να κάνω, τι μπορείς να κάνεις…

Πως μπορώ να διαχειριστώ όλο αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας;

Βιώνω πολύ πόνο, θλίψη για τόσους ανθρώπους που πέθαναν, που καταστράφηκαν, που έχασαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, νιώθω λύπη για τόσα ζώα που χάθηκαν, για τη γη που υποφέρει, για τις καλλιέργειες που αφανίστηκαν.

Καθένας έχει τη δική του ερμηνεία γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και είναι σεβαστή. Το θέμα δεν είναι να επιβάλει ό ένας στον άλλο την άποψή του, το ποιος έχει δίκιο και ποιανού η γνώμη είναι η σωστή. Για μένα αυτή η συμπεριφορά είναι μια στείρα συμπεριφορά που δεν οδηγεί πουθενά.

Το θέμα είναι τι κάνει ο καθένας μπροστά σε όλο αυτό, τι θέση παίρνει, τι ευθύνη αναλαμβάνει..

Προσωπικά όπως κάθε φορά σε δύσκολες περιόδους στη ζωή μου, έτσι και τώρα παίρνω τη θλίψη μου αγκαλιά και προχωρώ… Επιλέγω να εστιάζω στο Φως. Στην πίστη στη δύναμη της ζωής, στην ελπίδα της αναγέννησης της ίδιας της ύπαρξης μέσα από τις στάχτες της.

Έτσι προχωρώ με την ελεύθερή μου βούληση, συνδεδεμένη πάντα με το Φως της ζωής.

Πόσες καταστροφές, πόσο πόνο δεν έχει ζήσει η ανθρωπότητα και όμως συνέχισε να ζει. Πόσο πόνο δεν έχει ζήσει καθένας και όμως συνεχίζει να ζει. Η ουσία δεν είναι να συγκρίνει το δικό του πόνο με τον πόνο που βιώνει ο άλλος. Σημασία έχει τι αποκομίζει από αυτό τον πόνο και τι μπορεί να κάνει. Πόσο η συνειδητότητά του διευρύνεται και απλώνεται μέσα του και στη ζωή του; Τι αλλαγές φέρνει το βίωμα δύσκολων καταστάσεων μέσα στον καθένα; Ποιες είναι οι αλλαγές που τον βοηθούν ουσιαστικά, ενεργά και πρακτικά μέσα του και στη ζωή του;.

Γνωρίζουμε πως, ότι βιώνει καθένας γύρω του, είναι η αντανάκλαση τού τι συμβαίνει μέσα του. Έτσι λειτουργεί η Δημιουργία σε αυτό το απεριόριστο πεδίο συχνοτήτων που εκδηλώνεται στο υλικό πεδίο.

Όσο καθένας παραμένει στην άγνοια του νου του, στις πλάνες για την ίδια του την ύπαρξη και τη ζωή, στις ψευδαισθήσεις για την αξία του, για τη δύναμή του, για την ασφάλεια του, όσο εγκλωβίζεται στις εσωτερικές του συγκρούσεις, τόσο αυτές οι καταστροφές θα υλοποιούνται έξω του, στον κόσμο που ζει. Καθώς η εσωτερική δυσαρμονία εκδηλώνεται ως εξωτερική δυσαρμονία στον κόσμο που ζει και αντίστροφα η εξωτερική δυσλειτουργία καθρεφτίζει την εσωτερική δυσλειτουργία του.

Πιστεύω βαθιά, γιατί το έχω βιώσει, πως η εσωτερική αλλαγή του καθενός είναι η ελπίδα για μια διαφορετική ζωή με ειρήνη, με ενότητα, με αρμονία, με ομορφιά, με σεβασμό με αλληλεγγύη.

Δυστυχώς, όσο κάποιος παραμένει στις χαμηλές συχνότητες σκέψεων και συναισθημάτων του εγώ, δηλαδή στον εγωισμό, στον εγωκεντρισμό, στην αλαζονεία στην έπαρση, στη θέληση επιβολής εξουσίας και ελέγχου των άλλων, στην αδιαφορία προς τον συνάνθρωπο, προς τα ζώα, προς τη φύση,  που απορρέουν όλα από την αδιαφορία και την έλλειψη αγάπης πρώτα προς τον ίδιο  τον εαυτό, τόσο η ζωή στον πλανήτη μας θα παραμένει σε αυτές τις χαμηλές συχνότητες που ζούμε καθημερινά.

Καθένας είναι πομπός και δέκτης, είναι όλα θέμα συχνοτήτων και δονήσεων που εκπέμπει ο καθένας. Ας ανεβάσει ο καθένας τις συχνότητές του, μέσα από τη δουλειά με τον εαυτό του, μέσα από την εσωτερική αλλαγή του, μέσα από την απαλλαγή από τα γνωρίσματα του κατώτερου εγώ, όλα αποτελέσματα της άγνοιας του νου. Ας εξαγνίσει την ύπαρξή του από τους προγραμματισμούς του, από τα ελαττώματά του, από τις ατέλειες, από τις αδυναμίες του…

Χρειάζεται το πέρασμα από τις χαμηλές συχνότητες του εγώ στις υψηλές του «εγώ ειμί». Είναι η μετατόπιση από το «κάνω» και «έχω», της ξεχωριστότητας και του διαχωρισμού του κατώτερου εγώ, στην ενότητα του «εγώ ειμί», της αξίας του καθενός από την ύπαρξη του και μόνο.

Eίναι βίωμα. Είναι μεγαλείο, είναι διαδρομή ζωής

Κανείς εκεί έξω δεν θα έρθει να σε σώσει, παρά μόνο εσύ ο ίδιος. Αυτή είναι και η δύναμή σου. Η σωτηρία έρχεται εκ των έσω, από την ανέλιξη του εαυτού μέσα από την εσωτερική κάθαρση, τον εξαγνισμό και τη μετουσίωση σε φως όλης σου της ύπαρξης.

Αυτογνωσία και αγάπη χρειάζεται για τη δημιουργία μιας νέας πραγματικότητας στη Γη.

Ας αναλογιστεί ο καθένας αν θέλει να συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου.

Υπάρχει η  ελπίδα. Αν βελτιώνει ο καθένας τον εαυτό του, αν συντονίζεται με το Θείο Φως μέσα του, θα έρθει και η αλλαγή έξω του. Και όσο περισσότεροι άνθρωποι εκπέμπουν συνειδητά αυτό το Φως, τόσο αυτό θα απλώνεται στη Γη.

Με αγάπη

Αμαλία Ειρήνη Μελίνα Τζιμοπούλου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *