Η ελεύθερη βούληση της ψυχής

Στο θεϊκό ταξίδι της ψυχής, τίποτα δεν είναι τυχαίο. Όλα είναι και συμβαίνουν σε απόλυτη τάξη και αρμονία σύμφωνα με το θείο Σχέδιο της Πηγής, του Δημιουργού μας.

Αυτά που ο νους δεν μπορεί να αποδεχτεί και να κατανοήσει, βλέποντας τα ως δυσκολίες και προβλήματα, έχουν μια σοφία και λόγο ύπαρξης σε πνευματικό επίπεδο.

Αν ανοίξουμε το μυαλό μας στο φως μιας νέας ευρύτερης συνειδητότητας, μπορούμε να αναγνωρίσουμε πως αν και οι καταστάσεις και οι εμπειρίες τις οποίες βιώνουμε αποτελούν μέρος του αδιάβλητου θείου σχεδίου της ψυχής μας, υπάρχει ο υπέρτατος  νόμος της ψυχής, αυτός της ελεύθερης βούλησης. Δηλαδή το πώς θα ανταποκριθεί η ψυχή στις εμπειρίες τις οποίες βιώνει. Θα εγκλωβιστεί ή θα απελευθερωθεί?

Η ψυχή έχει την ελεύθερη βούληση να αποφασίσει αν οι καταστάσεις τις οποίες βιώνει μέσα από τους ρόλους που έχει επιλέξει για την εξέλιξή της, όπως ο ρόλος του άντρα, της γυναίκας, του συζύγου, της συζύγου, του πατέρα, της μητέρας, του επαγγελματία, του πλούσιου, του φτωχού, του συντρόφου, του αδέσμευτου, κλπ, θα την εγκλωβίσουν ή θα την εξελίξουν, μέσα από τη θεραπεία και την απελευθέρωση από φόβους, προκαταλήψεις, ψευδαισθήσεις, προγραμματισμούς που θολώνουν το νου. Κανένα συμβάν δεν χρήζει πόνου και ταραχής εφόσον ο καθοριστικός παράγοντας στη ζωή κάθε ατόμου είναι η βούληση και η δράση του ίδιου του ατόμου.

Όσο ο καθένας δημιουργεί την εσωτερική ισορροπία του σε σχέση με τον εαυτό του και την ολότητα της ύπαρξής τους,  τόσο θα δημιουργεί ισορροπία και στις σχέσεις του με τους άλλους, μέσα στους προαναφερθέντες ρόλους που βρίσκεται.  Έχει την επιλογή να αλλάξει τη στάση και τη θέση του σχετικά με μια κατάσταση που βιώνει. Χρειάζεται αυτογνωσία και θέληση εξέλιξης. Συνεπώς και πάλι η ελεύθερη βούληση της ψυχής πρωτοστατεί. Έρμαιο της ζωής και των περιστάσεων, ή δημιουργός της ζωής και της ευτυχίας; Παθητική στάση ή ενεργή συμμετοχή; Είναι οι επιλογές της.

Με αυτό τον τρόπο εμπλουτίζει ο καθένας την επίγνωση του στο ενεργειακό θέατρο που τον περιβάλλει, βοηθώντας να γίνει ένας πιο αφυπνισμένος και ιδανικά χαρούμενος παίκτης στο πεδίο της ζωής του, με απεριόριστες δυνατότητες και πιθανότητες.

Προσωπικά στη ζωή μου έχω επιλέξει να τιμώ το δώρο της ζωής, τη χαρά τού να υπάρχω, τού να «είμαι»ι και να εξελίσσομαι, για το ύψιστο καλό μου και το καλό όλων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *