Φωτεινοί Έλληνες

Όλο και περισσότεροι Έλληνες συσπειρώνονται, ενώνοντας τον παλμό των κατ’ ουσία αισθανόμενων Ελλήνων. Όχι όσων απλώς μιλούν ελληνικά, αλλά αυτών που αισθάνονται την ελληνική γλώσσα, που προ-φέρουν τον ελληνικό Λόγο. Αυτών που ζουν με βάση τους νόμους του Ήλιου, τους νόμους του Φωτός, τους νόμους του Θεού.  Αυτών που η ψυχή τους πάλλεται σε υψηλότερες συχνότητες, που το ΕΛΕΥΘΕΡΟ πνεύμα τους έχει αποτελέσει την παγκόσμια πηγή γραμμάτων, τεχνών και επιστημών.

Ναι υπάρχουν, σκέφτηκα…

Και είναι η στιγμή να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα οι Έλληνες, η Ελλάδα και ο Ελληνισμός να απλώσουν πάλι, το Φως τους και να παίξουν καθοριστικό ρόλο στα χρόνια που έρχονται.

Χρειάζεται η αφύπνιση του κόσμου, η εξέλιξη και η ανέλιξη του ανθρωπίνου είδους. Ζούμε την πιο σημαντική στιγμή της ιστορίας του πλανήτη μας. Τη στιγμή που η Γη, αλλάζει συχνότητα, συμπαρασύροντας κάθε έμβιο ον επάνω της. Η αλλαγή των δονήσεων που συντελείται στη Γη από τις διαρκείς εκτινάξεις ηλιακής ενέργειας που καταφθάνει στο πλανήτη μας, επηρεάζει όλους τους ανθρώπους και όλα τα όντα, είτε το θέλουμε, είτε όχι.  Σε αυτή την αλλαγή, χρειάζεται και η δική μας συμμετοχή κατά το «συν Αθηνά και χείρα κίνει», ώστε στη Γη να μην επικρατήσει το σκότος, «ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ ΕΣΤΙ». Δηλαδή, να αναπτυχθεί η Ψυχή που είναι το μέγιστο όλων, καθώς αποτελεί τη θεία έκφραση και εκδήλωση του Θεού μέσα στον άνθρωπο και σε κάθε Δημιούργημά Του. Αυτή είναι η αποκωδικοποίηση των γραμμάτων της ελληνικής  αλφαβήτου σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής επιστήμης. Μια προσευχή επίκληση προς το Θεό της οποίας η εκφώνηση στον αρχαϊκό της τύπο έχει ισχυρή δονητική επίδραση στους αισθανόμενους ανθρώπους του Φωτός, σε όποιο σημείο του πλανήτη και αν ίστανται.

Χρειάζεται στον πλανήτη μας να συνυπάρξουν και να απλωθούν οι υψηλές δονήσεις της Θηλυκής και της Αρσενικής Αρχής ώστε να εκδηλωθεί το Όλον Ένα. Είναι απαραίτητο να εκδηλωθούν οι θηλυκές δονήσεις του αρχετύπου της γυναίκας- μητέρας, όπως αυτές της αγάπης, της γλυκύτητας, της αποδοχής, της συμπόνοιας, της  τρυφερότητας, της φροντίδας, της κατανόησης και της εν-συναίσθησης, μαζί  με τις υψηλές δονήσεις της Αρσενικής Αρχής, αυτές της δράσης, της πρωτοβουλίας, της παρουσίας, της συνείδησης και της υπηρεσίας στο όραμα και το καλό του συνόλου.

Οι χαμηλές δονήσεις του αρσενικού αρχετύπου της επιθετικότητας, της επιβολής, της κυριαρχίας, της εξουσίας, που επικρατεί στη Γη πολλές χιλιάδες χρόνια μετά την καταστροφή του υπέρτατου πολιτισμού των Δραβίδων και των Πελασγών, των προγόνων των σημερινών Ελλήνων – βλέπε βιβλίο Νικολάου Μαργιωρή, «Δραβίδες οι πρόγονοι των Ελλήνων» – φτάνει στο τέλος του. Μαζί και ο ατομισμός. Ζούμε στην εποχή της συν-τέλειας, δηλαδή στην εποχή που έρχεται, μετά το τέλος της σαθρότητας, της ανηθικότητας, του υλισμού και της απληστίας.

Είναι αδύνατον να προσδοκούμε σε ένα νέο αποτέλεσμα, έχοντας τις ίδιες παραμέτρους. Είναι ουτοπία να περιμένουμε την αλλαγή της κοινωνίας σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο, αν δεν αλλάξει ο πυρήνας της, εμείς οι άνθρωποι, ο καθένας από εμάς.

Χρειάζεται κάθε άνθρωπος να αναγνωρίσει τη μοναδικότητα και τη διαφορετικότητά του, όμως και την ενότητά του με όλα τα όντα. Να καθαρίσει το νου του, να τον εξαγνίσει από τις πλάνες και τις ψευδαισθήσεις του τεράστιου «εγώ» του, της ξεχωριστότητας, του διαχωρισμού, του ανταγωνισμού και της σύγκρισης που διέπουν τον τρισδιάστατο κόσμο στο οποίο ζούμε. Είναι αναγκαίο, ο άνθρωπος, να αποκτήσει μια νέα συνειδητότητα από την οποία απορρέει μια νέα συμπεριφορά, με νέες αξίες και αρχές και η οποία έχει αντίκτυπο μέσα του, στη ζωή του, στην εργασία του και στις σχέσεις του.

Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται ο άνθρωπος να γνωρίσει τον εαυτό του, την ολότητα της ύπαρξής του. Απαιτείται η συναισθηματική ενηλικίωση του ανθρώπου, που περνά εσωτερικά, από το στάδιο ενός εγωκεντρικού παιδιού, σε έναν άνθρωπο ενήλικα που αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού και της ζωής του. Η πάταξη του εγωισμού, η ουσιαστική επικοινωνία και το ανέβασμα της αγάπης, πρώτα στη σχέση προς τον εαυτό, αποτελούν τη βάση για αυτήν την εσωτερική διαδρομή και μεταμόρφωση. Έχοντας ως αποτέλεσμα η κοινωνία των συναισθηματικά ανώριμων «παιδιών», που τσακώνονται και που επιρρίπτουν ευθύνες το ένα στο άλλο, να μετουσιώνεται σε κοινωνία συναισθηματικά ώριμων ανθρώπων, που  κατέχουν το νόημα του μεγαλείου της ανθρώπινης ύπαρξης και της αποστολής του ανθρώπου.

Αυτή η εξελιγμένη κοινωνία είναι που εκδηλώνει τον πνευματικά ώριμο άνθρωπο, που προσδιορίζεται από την εννοιολογία της ίδιας της  λέξης «άνθρωπος», (από τις λέξεις ανήρ-ωπός, ανήρ=α +νηρός) αυτόν δηλαδή που έχει όψιν ανδρός, που δεν είναι νεαρός, δηλαδή πρόσφατος, δεν είναι νέος, αλλά ενήλιξ.

Αναφέρεται στον άνθρωπο, το σοφό, το σεβάσμιο, το φωτεινό, τον πυρφόρο, σύμφωνα με το αρχαιοελληνικό  «Γνώθι Σαυτόν», την υπέρτατη πράξη του ανθρώπου κατά τα Δελφικά παραγγέλματα, καθώς τον μυεί στην Αλήθεια και στην Αγάπη του Θεού που βρίσκεται μέσα του, που τον συντονίζει με τη θεϊκή του φύση, με το Όλον Ένα.

Είναι ο ίδιος πνευματικός άνθρωπος, όπως μας τον δίδαξε ο Ιησούς. Για αυτόν τον άνθρωπο δεν απαιτείται ένας τέλειος χαρακτήρας, καθώς όλοι είμαστε σε εξέλιξη, όμως χρειάζεται η πρόθεση του καθενός για αυτό-βελτίωση. Ο Ιησούς, ως Διδάσκαλος Μεταφυσικής γνώριζε τη δύναμη του νου, να γκρεμίσει ή να ανυψώσει τον άνθρωπο. Απευθύνθηκε προς κάθε άνθρωπο, μέσα από την αναγκαιότητα της αλλαγής του τρόπου σκέψης του, της αλλαγής των πεποιθήσεων του, καθώς αυτές είναι οι γενεσιουργές αιτίες των πάντων. Η παραίνεση του Ιησού «να γυρίζεις και την άλλη σιαγόνα», αναφέρεται στη μεταβολή του τρόπου σκέψης, στην μετάβαση από την άγνοια στην επίγνωση, από το λάθος στην Αλήθεια. Αφορά στο πέρασμα από τη φυσική, πρωτόγονη δικαιοσύνη του ανθρώπου – χαμηλής συνειδητότητας και συνεπώς χαμηλής δόνησης, που εκδικείται, που ανταποδίδει το κακό και την αδικία – στην  αληθινή δικαιοσύνη, που αποκτάται ΄και εκδηλώνεται μέσα από τον  πνευματικά εξελιγμένο άνθρωπο και τα θεϊκά πεδία της ύπαρξής του.

Μια συνειδητότητα  με την οποία ο άνθρωπος, χτίζει ένα νέο κόσμο ελευθερίας, ειρήνης, ενότητας και ισότητας, πλούτου και αφθονίας.

Το οφείλουμε στον εαυτό μας, το οφείλουμε στα παιδιά μας, το οφείλουμε στους συνανθρώπους μας και στον υπέροχο πλανήτη μας.

Λέω «ναι» και πρεσβεύω μια νέα εποχή, όπου η πνευματικότητα συνυπάρχει με την υλική ευημερία, αποτυπώνοντας τις υψηλές δονήσεις της πνευματικής και υλικής φύσης του ανθρώπου. Δονήσεις που τον καθιστούν, άνθρωπο ολόκληρο, ένα εξελιγμένο ον, που έχει επίγνωση του θεϊκού και του γήινου εαυτού του,  φέροντας  τη συνειδητότητά του, στην υπηρεσία της ολότητας.

Αυτό είναι το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινούμαι, ζω, εκφράζομαι και γράφω, με απλό και κατανοητό τρόπο, για τη διάδοση της αυτογνωσίας στο ευρύ κοινό.

Ταγμένη στο έργο μου, τα βιβλία μου απευθύνονται σε όλο τον κόσμο, ενώνουν όλο τον κόσμο και έχουν όραμα ένα καλύτερο κόσμο, πέρα από σύνορα, πέρα από γλώσσα, φύλο, κοινωνική και οικονομική κατάσταση. Για αυτό το λόγο και οι ελληνικοί τους τίτλοι, «Η Ιστορία μιας Σταγόνας» και «Ομορφιά», κυκλοφορούν στο εξωτερικό στην Amazon με τίτλους Amalia Eirini Tzimopoulou «Α Droplet’s Journey» και «Beauty». Αν επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μου www.kosmos-books.gr

Εύχομαι με όλη μου την καρδιά να έρθει η ώρα, που ως αποτέλεσμα της προσωπικής ευθύνης και πνευματικής ανέλιξης του καθενός, καθώς και των συντονισμένων προσπαθειών, να ζήσει ο πλανήτης μας ελεύθερος, αρμονικός και ειρηνικός. Και καλούμαστε όλοι να βάλουμε το προσωπικό μας λιθαράκι για αυτό.

 

Αμαλία Ειρήνη Τζιμοπούλου

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *