Οι ελεύθερες ψυχές

Η ρίζα της λέξης ελευθερία προέρχεται από το ρήμα ελεύθω που σημαίνει πορεύομαι και το ρήμα ερώ που σημαίνει αγαπώ. Προκύπτει στα αρχαία ελληνικά από την πρόταση «παρά το ελεύθειν, όπου ερά τις». Δηλαδή να πηγαίνει κάποιος εκεί που αγαπά/επιθυμεί. Ελευθερία λοιπόν δεν είναι, σύμφωνα με την ετυμολογία της λέξης, το να μην είσαι σκλάβος ή δούλος, αλλά το να πράττεις σύμφωνα με ό,τι σου γεννά έρωτα στην ψυχή, με ό,τι δηλαδή σε ενθουσιάζει, σε συγκλονίζει, σε οδηγεί στη δημιουργία και στην υπέρβαση. Ζώντας μια ζωή ρουτίνας και ημιμέτρων, ελεύθερος δεν είσαι. Ελεύθερος γίνεσαι όταν πας εκεί που αγαπά η καρδιά σου και όχι εκεί που υπαγορεύει ο φόβος σου.

Για αυτό και οι ελεύθερες ψυχές βαδίζουν με κάθε τίμημα εκεί που τις προστάζει η καρδιά τους και μάχονται για αυτό. Κατακτούν αυτό που θέλουν και νιώθουν πως τους αναλογεί.

Οι ελεύθερες ψυχές, σε όλα τα επίπεδα – ύπαρξης, έμπνευσης ,έκφρασης, δημιουργίας, νόησης, δράσης – είναι και παραμένουν αυτόφωτες, αυτόνομες, ολόκληρες και ασυμβίβαστες. Δεν χειραγωγούνται, δεν υποκύπτουν, δεν εγκλωβίζονται. Πίσω από αυτή τη στάση κρύβεται πολύ θέληση, πολύ εσωτερική διεργασία, πολύ δύναμη, μεγάλο θάρρος και πάνω από όλα αγάπη του εαυτού. Δεν τους αρέσει να τον πληγώνουν, να τον κακομεταχειρίζονται, να είναι αδιάφορες προς τα θέλω και τις ανάγκες του. Η ελευθερία τους γεννιέται μέσα από τη γνώση και την εμπιστοσύνη του εαυτού, μέσα από την ευγνωμοσύνη για ό,τι είναι και για ό,τι έχουν, μέσα από τη θετική προσέγγιση και ερμηνεία που προσδίδουν σε κάθε συμβάν της ζωής. Είναι ψυχές που νιώθουν το Φως μέσα τους, που ζουν μέσα στο Φως, που βαδίζουν προς το Φως την κάθε στιγμή και που το εκφράζουν μέσα από το έργο τους.

Το σκοτάδι των «πρέπει» και των «μη» που εγκλωβίζει τους περισσότερους ανθρώπους είναι ξένο για αυτές τις ψυχές. Το έχουν γνωρίσει, αλλά το έχουν απορρίψει γιατί το σκοτάδι δεν ταιριάζει στην υψηλή δόνηση της ελεύθερης ψυχής τους. Και όταν αυτό εμφανιστεί, με οποιοδήποτε τρόπο, μπροστά τους, έχουν τη δύναμη να πολεμούν, να το διαλύουν και να βγαίνουν ακόμα πιο δυνατές και φωτεινές,

Είναι ψυχές που νιώθουν ολοκληρωμένες, ζωντανές, χαρούμενες. Είναι ψυχές που εναλλάσσουν και συνδυάζουν με μεγάλη δεξιοτεχνία τη χαρά, τον ενθουσιασμό και τη μεταδοτικότητα ενός μικρού παιδιού, με τη σοφία και την ωριμότητα του ενήλικου εαυτού τους. Η συνειδητή τους ελευθερία είναι το συστατικό της ευτυχίας τους. Για αυτό και η ίδια τους η ύπαρξη γίνεται μια πόρτα ελευθερίας για τους άλλους. Γιατί οι ελεύθερες ψυχές, μοιράζονται αυτά που έχουν κατορθώσει για τις ίδιες. Θέλουν να δώσουν ελευθερία, ευτυχία και χαρά.

Κάποιοι δυσκολεύονται να τις κατανοήσουν γιατί είναι τόσο διαφορετικές. Όμως είναι πολύ ειλικρινείς, γεμάτες κατανόηση, συμπόνοια και αγάπη για τους άλλους, γιατί έχουν ήδη μέσα τους αυτές τις ανώτερες ποιότητες και τις έχουν καλλιεργήσει στην καθημερινότητα τους. Αν σας τύχει να γνωρίσετε τέτοιες ψυχές, κρατήστε τες ως ένα θησαυρό της ζωής. Το μόνο που χρειάζονται είναι η ελευθερία τους, γιατί τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ομορφιά και την ευφορία της ψυχής που ζει ελεύθερη στον ουρανό της ζωής.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *