Ποτέ μην παραιτήστε από τα όνειρα σας

 

Για εσάς που έχετε όνειρα, ξέρετε πως δεν είναι εύκολο….

Δεν είναι εύκολο, όχι μόνο να έχεις όνειρα σε μια κοινωνία που προσπαθεί να σε βάλει στα δικά της καλούπια, αλλά και να τα στηρίζεις, ξεχωρίζοντας από την αγέλη των ανθρώπων που συμβιβάζονται με τη μετριότητα στη ζωή τους.

Τα όνειρα είναι τα θέλω της ψυχής. Γι’ αυτό και η δύναμη που τα τρέφει είναι ασύλληπτη  και απεριόριστη. Γιατί δεν υπάρχει μεγαλύτερο νόημα για την ψυχή από τα να εκπληρώσει το λόγο και το σκοπό της ύπαρξης της στο γήινο πεδίο. Και για τον άνθρωπο, δεν υπάρχει μεγαλύτερη πληρότητα από το να συνδεθεί και να συντονισθεί με το σκοπό της ψυχής του.

Τα όνειρα είναι όπως ένα δέντρο. Για να φτάσει να γίνει το πανέμορφο δέντρο που ορθώνει τα κλαδιά του στον ουρανό, χρειάζεται μεθοδική και συστηματική εργασία. Απαιτείται να οργωθεί και να προετοιμαστεί η γη που θα δεχτεί στα σπλάχνα της το σπόρο του, για να τραφεί και να ποτιστεί, για να στηριχθεί ως νέο φυτό, για να καθαριστεί από τα παράσιτα, για να προστατευτεί από τις απρόβλεπτες και αντίξοες καιρικές συνθήκες, για να μπορέσει μέσα από την αγάπη του καλλιεργητή, να μεγαλώσει, να πρασινίσει, να φουντώσει, να ανθίσει, να ευωδιάσει και να καρποφορήσει.

Αντίστοιχα και τα όνειρα χρειάζονται τη διαρκή παρουσία σας. Έχουν ανάγκη τις γερές βάσεις των θέλω, των ποιοτήτων και των ικανοτήτων σας, το χώρο στη ζωή σας για να ριζώσουν. Χρειάζονται το χρόνο της υπομονής και της επιμονής σας, τη φροντίδα σας για να αναπτυχθούν, τη στήριξη και την ευέλικτη στάση σας για να προσαρμοστούν στις συνθήκες όταν αυτές αλλάζουν. Χρειάζονται το θάρρος σας για να προστατευθούν από τις κακόβουλες κινήσεις ορισμένων και πάνω από όλα απαιτούν τη βαθιά πίστη σας σε αυτά.

Ο δρόμος των ανθρώπων που ακολουθούν τα όνειρα τους δεν είναι εύκολος. Όμως, είναι αυτός που δίνει τις καλλίτερες ευκαιρίες και τα μεγαλύτερα μαθήματα στη ζωή. Η αφθονία που αποκομίζετε από τις εμπειρίες στη διάρκεια της διαδρομής είναι πολύ ανώτερη από αυτήν του αποτελέσματος. Οι υπερβάσεις πολλές φορές του εαυτού μέσα από την αναγνώριση και την εκδήλωση πτυχών σας, που δεν μπορούσατε καν να φανταστείτε, αποτελούν το χρυσάφι με το οποίο η ζωή, σας ανταμείβει, καθώς μαθαίνετε, εξελίσσεστε, δημιουργείτε και προσφέρετε. Ας θυμάστε πάντα, πως παρόλο τις δύσκολες στιγμές και τις απογοητεύσεις που έρχονται στο δρόμο, τα όνειρα, σας κλείνουν το μάτι, σας προσκαλούν να τα στηρίξετε με όλη σας τη δύναμη γιατί μέσα τους υπάρχει η ακλόνητη πεποίθηση πως η ζωή έχει άλλο νόημα και μεγαλείο προσπαθώντας για αυτά. Οι δυσκολίες δεν έρχονται για να σας απογοητεύσουν, αλλά για να δυναμώσουν μέσα σας τη θέληση του μαχητή που με το χρυσό σπαθί του κόβει και ελευθερώνει το δρόμο από κάθε λογής εμπόδια.

Πολλοί είναι αυτοί που θα γελάσουν με εσάς, με τη διαφορετικότητα που σας διακρίνει. Πολλοί θα προσπαθήσουν να σας εξομοιώσουν με τους άλλους. Κλείστε τα μάτια και τα αυτιά σας στις σειρήνες των αρνητικών ανθρώπων, που δεν αντέχουν να βλέπουν στο πρόσωπο σας τις δικές τους ελλείψεις. Που ενοχλούνται από την ατσαλένια και τη λαμπερή στόφα του νικητή που σας χαρακτηρίζει, που ταράζονται από τη σαρωτική φωνή της ψυχής σας που αντιλαλεί: θα τα καταφέρω.

Ακολουθήστε τα όνειρα σας με όποιο τίμημα. Υλοποιήστε τα, εμπιστευτείτε τα και απελευθερώστε τα, για να πετάξουν στον ουρανό της ύπαρξης τους.  Έχουν τη δική τους θεϊκή αποστολή.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *