Blog

Στους νικητές της ζωής

stous-nikites-tis-zois

Η ονομασία του μήνα Μάιος προήλθε από το όνομα της νύμφης Μαίας (ρίζα της σημερινής λέξης μαίας), μητέρα του θεού Ερμή (θεός του λόγου και της επικοινωνίας) στον οποίο ο μήνας είναι αφιερωμένος.
Μάϊος λοιπόν ο μήνας που βοηθάει να γεννηθεί, να έρθει στο φως, να εκφραστεί κάτι νέο, είτε είναι άνθρωπος, είτε γεγονός είτε κατάσταση.
Αυτό το Μάιο επέλεξα, μάλλον θα έλεγα οι συγκυρίες με οδήγησαν, σε μια νέα γέννηση της ύπαρξής μου. Αν και η 21 Μαρτίου 1964 σηματοδοτεί τη φυσική μου γέννηση, αυτήν του «υπάρχω», η 8 Μαίου 2017, εκφράζει τη γέννηση του «είμαι».
«Είμαι» αυτό που «έγινα» και «έγινα» αυτό που «είμαι» : ο εαυτός μου.
Έφτασε η ώρα της εκδήλωσης, της επέκτασης. Η ώρα που βγαίνει στο φως ο εσωτερικός μου κόσμος, τα όνειρά μου, η αγάπη μου, ο έρωτάς μου, η αλήθεια μου, ο ενθουσιασμός μου, η δημιουργικότητά μου, για το Ανώτερο Καλό μου και τα καλό όλων.
Νιώθω συγχρόνως τόσο μικρή μπροστά στο μεγαλείο της ζωής αλλά και τόσο μεγάλη.
Αν και η ζωή είναι ένα σχολείο για όλους μας, ως δάσκαλοι και ως μαθητές, όπου καλούμαστε να μάθουμε, να εξελιχθούμε, να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε, εν τούτοις για κάποιους η ζωή είναι ένας στίβος, όπου ως αθλητές, εκπαιδευόμαστε, προπονούμαστε και αγωνιζόμαστε για αυτό που μας εκφράζει.
Και ακόμα περισσότερο κάποιοι γεννιούνται όχι μόνο ως αθλητές αλλά και ως πρωταθλητές της ζωής. Αυτοί, είναι ταγμένοι, αφοσιωμένοι στο στόχο τους : τη νίκη. Το ευ αγωνίζεσθαι, προϋποθέτει αρετές πειθαρχίας, επιμονής, υπομονής, ήθους, αδιάκοπης και ασύλληπτης προσπάθειας, υπερνίκηση πολλών εμποδίων, γιατί η ψυχή του πρωταθλητή πάλλεται και αναπνέει μέσα από τα «θέλω» της, το στόχο της.
Ο πρωταθλητής προπονεί την ολότητα του εαυτού του, δημιουργεί, σμιλεύει, ισορροπεί και εκφράζει όλα του τα «σώματα», το φυσικό, το συναισθηματικό, το νοητικό, το πνευματικό. Αυτός είναι ο τρόπος του για να φέρει τη νίκη στην ζωή του: την επίτευξη του στόχου του. Τα εμπόδια στο στίβο τα διαχειρίζεται ως εργαλεία της προπόνησής του και της υπέρβασης του εαυτού του.
Στη διάρκεια αυτής της προετοιμασίας, ο πρωταθλητής εστιάζει και υλοποεί. Εργάζεται σκληρά σε όλα τα επίπεδα, στερείται πολλά σε όλα τα επίπεδα, αφιερώνει πολλά σε όλα τα επίπεδα και εκδηλώνει πολλά σε όλα τα επίπεδα.
Έτσι και εγώ στο δικό μου στίβο, από τις 7 Ιουλίου 2009 μέχρι σήμερα, στόχευα μόνο σε μια σκέψη μου : “Αυτό το βιβλίο, την «Ιστορία μιας Σταγόνας» (το πρώτο μου τότε), το πιστεύω βαθιά και θα το στηρίξω με όλη μου τη δύναμη, τόσο συναισθηματικά όσο και οικονομικά. Θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο”.
Έτσι τα χρόνια περνούσαν, εμπνεόμουν, δημιουργούσα, προσπαθούσα, έπεφτα, σηκωνόμουν, χαιρόμουν, έκλαιγα, ξανασηκωνόμουν, αναθεωρούσα την τακτική μου, ξαναστόχευα, έκανα λάθη (τα οποία εξελάμβανα πάντα ως μέρος της διαδικασίας), εξελισσόμουν….
Ποια όμως ήταν αυτή η αέναη δύναμη που με τροφοδοτούσε διαρκώς σε όλη αυτή την πορεία;
Ήταν και είναι η ΑΓΑΠΗ μου για αυτό που κάνω. Ήταν και είναι η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ της ύπαρξής μου, να κατανοώ, να ορίζω και να αλλάζω τα δεδομένα της ζωής μου. Ήταν και είναι η ΔΥΝΑΜΗ μου να αναλαμβάνω την ευθύνη μου, να με στηρίζω την κάθε στιγμή, ό,τι και αν γίνεται με όλα μου τα μέσα. Η πηγή όλων αυτών, ήταν και είναι η αναγνώριση της δικής μου «Σταγόνας», της υπέρτατης πραγματικότητάς μου, αυτήν της ψυχής μου, του ΣΚΟΠΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΟΥ.
Και επειδή κανένας πρωταθλητής δεν είναι μόνος, θα ήθελα να εκφράσω την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στους ανθρώπους που υπήρξαν και υπάρχουν πίσω από όλη αυτή την προσπάθεια, Η νίκη δεν είναι μόνο δική μου αλλά και δική τους.
Εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου, στην αδελφή μου τη Μάϊρα για την αδιάκοπη παρουσία της, στον αγαπημένο μου Γιώργο Κοντοκόλλια για την επί ετών στήριξή του τόσο συναισθηματική, όσο και γνωσιολογική, στο δικηγόρο μου Κωστή Δεμερτζή για την αμέριστη βοήθεια του και την καθοριστική συμβολή του για αυτό πω ζω σήμερα, στους πολύτιμους συνεργάτες μου, στον Γιώργο Φερμελετζή, τον Γιάννη Μπουκουβάλα, την Άννα Καμινάρη, τον Ορέστη Σχινά, το Γιώργο Καρατζά, τη Χρυσούλα Σαραϊλή, τον Πλάτωνα Μαλλιάγκα, την Ανατολή Φιτοπούλου.
Στις 8 Μαίου γίνεται η αποστολή πρώτα της «Ιστορίας μιας Σταγόνας» και λίγο αργότερα της «Ομορφιάς» στο Amazon για να δρομολογηθεί το ταξίδι τους στις καρδιές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Αφιερώνω όμως όλη αυτή το επίτευγμα σε όλους εσάς, ως πηγή προτροπής και έμπνευσης, με την ευχή μου «ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊΤΕ ΠΆΝΤΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΑΣ».
Είναι ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΤΗΣ ΖΩΉΣ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *