Αξίζεις

aksizeis

Για να μπορέσεις να μάθεις πόσο αξίζεις, πρέπει πρώτα να γνωρίσεις τον εαυτό σου: να κατανοήσεις, να αποδεχτείς και να αγαπήσεις τον εαυτό σου μέσα στην μοναδικότητα και στην ολότητα της ύπαρξής σου.
Όταν ζεις με επίγνωση και συνειδητότητα, κάθε ημέρα που περνά είναι μια νίκη, ένα δικό σου επίτευγμα στο δρόμο της ζωής.
Το παρελθόν γίνεται δάσκαλος, το παρόν γίνεται ζωή, το μέλλον πρόκληση.
Το που βρισκόσουν, το που είσαι, και το που θέλεις να πας, αποτελούν τις μόνες παραμέτρους σύγκρισης της ύπαρξής σου. Ο ανταγωνισμός με τους άλλους αποτελεί ουτοπία, καθώς καθένας είναι πολύτιμος και μοναδικός, καθένας έχει το δικό του μονοπάτι να διαβεί, τα δικά του μαθήματα να πάρει και να δώσει, τη δική του δημιουργικότητα να εκφράσει.
Μπορεί να αποτελείς μέρος ενός συνόλου, αλλά παραμένεις άτομο. Παραμένεις αυτός που δεν τέμνεται (άτομο, στερητικό α και ρήμα τέμνω). Οι δονήσεις σου, ως εκ τούτου είναι δονήσεις του ολόκληρου εαυτού σου, της ελευθερίας να είσαι ο εαυτός σου, να εκφράζεις τις ποιότητες, τα ταλέντα και τις ικανότητές σου, να εξελίσσεσαι βαδίζοντας από το παρελθόν στο παρόν χωρίς προσκόλληση και από το παρόν στο μέλλον με όραμα, μέσα από τη γνώση, την εκτίμηση και την αγάπη του εαυτού.
Τότε η ύπαρξή σου γίνεται «γλυκεία», «βαθύπλουτος» , «πλουτοδότειρα», φορέας πλούτου και αφθονίας.
Τότε η ζωή σου γίνεται χορός, η εξέλιξή σου ύμνος, ο ενθουσιασμός σου ορμή της χαράς και του έρωτα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *